Technologická linka na výrobu maragarínu
Spoločnosť NORMIT vyrába a vyvíja technologické linky a zariadenia pre potravinársky, chemický, farmaceutický, kozmetický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Naše dlhoročné skúsenosti a kvalifikovaní odborníci sú zárukou kvalitných zariadení.
Určenie
Zariadenie je určené na výrobu rôznych typov margarínov a nátierok.
Linka:
- Tavič tuku
- Reaktor-mixer
- Emulgátor
- Homogenizátor
- Zmaselňovač
- Chladiče
- Nádrže
- Čerpadlá
- Meracie stanice
- Automatické váhy
- Zmiešavače
- Filtre
- Kryštalizátor
- Kompenzačné zariadenia
- Rotačné stroje
Теchnické parametre:
Kapacita: 150 kg/h
Výkon: 110 kW
Princíp činnosti
Blok je umiestnený do taviča tukov kde dochádza k taveniu. Potom je olej čerpaný do emulgátora a vytvorí sa emulzia. Emulzia sa pripravuje presne podľa dávkovania vody a tuku. Pripravená emulzia prechádza cez homogenizátor a prechádza do reaktora kde dochádza ku konečnému miešaniu. Potom je produkt chladený a prechádza do zmaselňovača.
Taviče tuku sú určené na pevné alebo roztavené tukové mrazené bloky živočíšneho a rastlinného pôvodu (maslo, margarín, kakaové maslo, čokoládová poleva, atď), a uchováva ich v roztavenom stave pri určitej teplote.
Zariadenie sa používa v priemysle na výrobu margarínu, zmiešaných olejov, zmrzliny, kondenzovaného mlieka, náplní, krémov, mastí, mazadiel, atď.
Zmiešavač tukovej fázy je určený na miešanie a emulgáciu základných zložiek olejovej fázy pri zachovaní zmesi. Je to stojatá valcová nádrž s vyhrievaným plášťom a tepelnou izoláciou, kónickým dnom a hornou časťou guľovitého tvaru, na výškovo
nastaviteľnej podpere. Je vybavený vrtuľovým miešadlom.
Čerpadlo na tukovú fázu je určené pre presun primárnej tukovej emulzie cez nádrže 1 a 2.
Zmiešavač vodnej fázy je určený na miešanie suchých zložiek primárnej emulzie s vodným roztokom Je to stojatá valcová nádrž s vyhrievaným plášťom a tepelnou izoláciou, kónickým dnom a hornou časťou guľovitého tvaru, na výškovo nastaviteľnej podpere. Je vybavený vrtuľovým miešadlom.
Čerpadlo pre vodnú fázu je určené pre presun tukovej emulzie cez nádrže 1 a 2.
Nádrž sa používa v spojení s emulgátorom pri príprave emulzie tuku a vodnej fázy. Nádrže sa používajú striedavo a poskytujú kontinuálny výrobný proces. Sú to vertikálne valcové nádrže s tepelnou izoláciou, guľovitým, kónickým dnom a vrchom s vrtuľovým miešadlom.
Homogenizátor je navrhnutý pre prípravu homogénnej emulzie tuku a vodnej fázy.
Čerpadlo emulzie je určené pre prenos pripravenej emulzie.
Pasterizátor je určený na tepelné spracovanie emulzie pre zvýšenie trvanlivosti výrobku. Prestavuje ho systém trubiek.
Vyrovnávacia nádrž je valcová nádrž s kužeľovým dnom a výškovo nastaviteľnými nohami.
Čerpadlo - piestové čerpadlo je určené pre čerpanie pasterizovanej emulzie cez výmenník.
Dochladzovač margarínu je vhodný pre dochladenie a primárnu kryštalizáciu tukovej emulzie. Je vybavený nožmi a škrabkami pre rovnomerné a efektívne odstránenie produktu zo stien. Špeciálny izolačný systém prakticky eliminuje straty energie v systéme. Celý systém je navrhnutý pre použitie pod vysokým tlakom. Pripojenie na čistenie CIP.
Mixér pre intenzívne mechanické spracovanie produktu za účelom získania plastickej štruktúry. Vnútorný hriadeľ a steny miešačky sú vybavené špeciálnymi prútmi pre tesnejšie zaobchádzanie s výrobkom.
Trubka na maslo je určená pre konečnú kryštalizáciu produktu a zabezpečuje jeho pevnú štruktúru. Je vybavená vodným plášťom pre tepelnú izoláciu.