Bubnový defroster pre jednotlivo zamrazené produkty NORMIT CTD
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyrába a vyvíja zariadenie pre potravinársky, chemický, farmaceutický, kozmetický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe týchto zariadení. Mnohoročné skúsenosti a kvalitná výroba poskytuje najlepšie výsledky.
(Steam defroster/ Blancher)
Určený pre jemnú a efektívnu tepelnú úpravu bobúľ, strukovín, morských plodov a ďalších produktov.
Oblasti použitia – jednotlivo zamrazené produkty, ktoré je treba jemne rozmraziť bez prehrievania a poškodenia štruktúry.
- bobule – pre výrobu džemov a marmelád, vín a iných produktov
- zelený hrášok a iné strukoviny v konzervárenských linkách
- morské plody – krevety, mušle a podobné
- a iné
Konštrukcia bubnového defrostera a princíp činnosti
Bubnový defroster pozostáva z cylindrickej tepelne izolovanej pracovnej komory umiestnenej na celistvom ráme, ktorý garantuje stabilitu celej konštrukcie. Spoľahlivý mechanický motor zabezpečuje rovnomerné otáčanie bubna s požadovanou rýchlosťou, nastaviteľnú v závislosti od času potrebného pre rozmrazovanie konkrétneho produktu.
Surovina sa vloží do násypky a pri stálom otáčaní bubna sa presypáva, postupuje k východu, pri tom sa rovnomerne ohrieva teplým vzduchom alebo parou (v závislosti od typu produktu). Na riadiacom panely sa nastaví rýchlosť prechodu produktu cez defrostačnú komoru a teplota média, čo umožňuje vybrať optimálny režim rozmrazovania pre každý produkt, bez jeho poškodenia alebo „privarenia“.
V závislosti od typu produktu a potrieb zákazníka môže byť model vybavený funkciou odstraňovania príp. ukladania kondenzátu, ktorý vznikol pri rozmrazovaní.
Bubnový defroster je vybavený násypkou so špeciálnou konštrukciou a tiež špeciálnym mechanizmom rovnomernej úplnej vykládky bez mŕtvych zón. Konštrukcia nakladacej a vykladacej jednotky môže byť zmenená podľa individuálnych požiadaviek zákazníka.
Výkon sa reguluje zmenou rýchlosti prechodu produktu cez defrostačnú komoru. Zmenu rýchlosti dosiahneme zmenou rýchlosti otáčania bubna a uhla jeho náklonu.
Všestrannosť
Bubnový defroster NORMIT CTD je v základnej verzii vybavený systémom pre ohrev vodou a parou, čo umožňuje spracovanie širokého spektra produktov na jednom zariadení.
Presnosť nastavenia garantuje rovnomerné rozmrazenie produktu a zabráni jeho privareniu.
V prípade potreby môže byť defroster rozšírený sekciami blanšírovania a nasledujúceho chladenia.
Na požiadanie sa môže defroster dodať spolu s nakladacím a vykladacím dopravníkom a taktiež s rôznym doplnkovým vybavením.
Výhody
- Kontinuálnosť procesu
- Vysoká produktivita
- Dostupná cena
- Vysoká kvalita hotového produktu bez poškodenia štruktúry a privarenia
- Rovnomerný výsledok pre celú šaržu produktu
- Univerzálnosť vo výbere režimu rozmrazovania, teploty, rýchlosti prechodu produktu cez defrostačnú komoru
- Presné nastavenie parametrov rozmrazovania sa hodí pre produkty citlivých na ohrev
- Vysoká spoľahlivosť a stabilita konštrukcie
- Jednoduchá údržba, čistenie a prevádzka
- Jednoduchá zmena nastavenia a parametrov blanšírovania, ľahký prechod na nový druh produktu
- Parný, elektrický alebo plynový ohrev
- Systém odstránenia alebo ukladania kondenzátu podľa voľby zákazníka
- Vysoká kvalita použitých materiálov
- Vyrobené v EÚ