Príjem, skladovanie a preprava cukru
Spoločnosť NORMIT vyvíja a vyrába rôzne zariadenia linky pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel.
- Linka na hromadný príjem, skladovanie a dopravu cukru s medziproduktmi
- Linka na príjem a skladovanie nebaleného cukru bez sušenia, zmiešaná doprava
- Linka na príjem a skladovanie nebaleného cukru bez sušenia, vozíky
Linka na hromadný príjem, skladovanie a dopravu cukru s medziproduktmi
• Princíp linky
Ak je vlhkosť cukru nad 0,02-0,04%, skladuje sa v silách, ktoré však zhoršujú možnosť vykladania a prepravy, preto sa cukor najprv suší.
Kontajnery sa odstránia z áut a cukor vstupuje do zásobníka. Cukor potom putuje do valcovej sušičky, ktorá prijíma horúci vzduch z ohrievača. Zvlhčený vzduch je nasávaný zo sušičky ventilátora. Kúsky cukru, sa ukladajú vo vreckách filtra.
Vysušený cukor zo sušičky prechádza cez rotačné podávače a vypúšťa sa do pneumatického systému, (so vzduchom), je vháňaný cez dúchadlo (kompresor, ventilátor, atď). Silá sú vyložené rotačným, pneumatickým dávkovačom, kde kompresor privádza vzduch.
Cukor sa vypúšťa do zásobníkov.
Linka na hromadný príjem, skladovanie a mechanickú prepravu cukru bez sušenia, zmiešaná doprava
Linka na hromadný príjem, skladovanie a mechanické dopravu cukru bez sušenia, vozíky
• Princíp liniek
Cukor s vlhkosťou 0.02-0.04% vstupuje do linky, v nádobách alebo vozoch. Cukor sa z kontajnera vozíka presýpa cez podávače prechodovej komory a vstupuje drviča, kde sa rozdrobí na kryštály cukru. Cukor je dodávaný automaticky, po páse drviča.
Z drviča cukor prechádza cez dopravník do sila, v spodnej časti sa nachádza výpustné zariadenie.
Namiesto pásových dopravníkov možno použiť reťazový alebo šnekový dopravník. Cukor automaticky dorazí do násypky a dopravník ho prenesie do sila.
Po prechode vypúšťacím zariadením, cukor prechádza do šnekového dopravníka, kde ventilátor fúka vzduch. Zmes cukru a vzduchu dopravovaného po cukrovare, prechádza cez látkový filter. Rotačný podávač dodáva cukor na šnek, a potom do výroby.