Linka na výrobu sušeného ovocia
Spoločnosť NORMIT FOOD vyvíja a vyrába rôzne zariadenia a linky pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Linka na výrobu sušeného ovocia slúži na spracovanie a výrobu sušeného ovocia. Linka obsahuje kompletné zariadenia pre príjem, spracovanie a výrobu sušeného ovocia (hrušky, jablká, hrozno,...) až po balenie.
Výhody sušeného ovocia:
- Sušené ovocie je veľmi trvanlivé, zdravé a zachováva si chuť ako čerstvé ovocie
- Sušením sa z neho stráca voda (znižuje sa jeho objem) - zdroj výživy a energie
- zachováva si 85% vitamínov a minerálov, jeho chuť sa nemení ani po sušení
Charakter kompletnej linky:
Počiatočná fáza technologického procesu na výrobu sušeného ovocia prebieha použitím komplexného zariadenia na skladovanie, manipuláciu a prípravu pre výrobu surovín, vody, soli, oleja a iných surovín. Na skladovanie surovín sa používa špeciálny zásobník.
Vlastnosti:
- jednoduchá obsluha
- vhodná na rôzne druhy ovocia
- jednoduché čistenie a údržba
- nastavenie rýchlosti
- nízke výrobné náklady
- vysoká efektivita výroby
- automatizácia
ZOSTAVA LINKY
1. Inšpekčný dopravník IC
Zariadenie je určené na kontrolu a manuálne odstránenie poškodených produktov. Poškodené produkty sú odstránené cez bočné steny dopravníka.
2. Dopravník s násypkou ICH
Dopravník môže byť ľahko integrovaný do rôznych technologických liniek- poskytuje transport materiálu určeného na ďalšie spracovanie.
3. Rezačka EasyCut
Spracovávaný produkt nakrája na menšie časti.
4. Bublinková umývačka Wash W Air
Umývanie sa vykonáva jemným pôsobením vzduchových bublín, ktoré vytvárajú špeciálny bublinkový systém.
5. Šikmý šnekový blanšér Screw I
Vnútri komory je umiestnený šnek veľkého priemeru. Výrobok sa pohybuje šnekom v smere vykládky.
6. Sušička
Sušička pracuje na princípe rovnomerného prúdenia teplého vzduchu.