Šnekový blanšér
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyrába a vyvíja zariadenie pre potravinársky, chemický, farmaceutický, kozmetický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe týchto zariadení. Mnohoročné skúsenosti a kvalitná výroba poskytuje najlepšie výsledky
Šnekový blanšér
Smalecale screw (auger) blancher/ screw blanching system
Blanšírovanie je rýchly ohrev ovocia alebo zeleniny, ktorý zastaví aktivizáciu enzýmov, ktorá spôsobuje zhoršenie chuti, konzistencie a živín. Blanšírovanie spomaľuje alebo úplne zastavuje činnosť enzýmov, ktoré spôsobujú že zelenina stráca chuť, farbu a štruktúru. Čas blanšírovania je individuálny pri rôznych produktoch
Šnekový blanšér na hranolky s priemernou kapacitou 500 kg/H
Zariadenie je určené na blanšírovanie hranoliek pri premene teploty z 22 až do 65 až 75 ° C. Čas blanšírovania pri tejto teplote je do dvoch do siedmich minút/ optimálny čas blanšírovania je 5 minút. (Na ohrev produktu na stanovenú teplotu z izbovej teploty sa použije tlak 4,5 bar)
Parametre blanšera:
Dĺžka | 2 m |
Dĺžka šneku | 1,5 m |
Spotreba pary | 300 kg/h |
Charakteristika zariadenia
- zariadenie je komplet vyrobené z nerezovej ocele
-telo je cylindrické/otváranie krytu je z vrchu
-šnek je priprevnený k hriadeľu
• výpust produktu ukončený závitom
- guľový vypúšťací ventil, dva priezorníky, redukčný ventil
• prívod vody (guľový ventil).
• guľový ventil (čerpadlo).
• šnek poháňaný motorom s frekvečným meničom
-odstredivé čerpadlo, ktoré nasáva vodu z výstupnej časti blanšéra a čerpá do vstupnej časti blanšera
Ohrev vody je zabezepčený priamym vstrekovaním pary a automatickými pneumatický ovládanými parnými ventilmi s možnosťou nastavenia na požadovanú teplotu (až 95 ° C), s digitálnym regulátorom teploty s PT100 termo sondou.
Výkon zariadenia
parametre šneku | 0,55kW |
výkon čerpadla | 1,1 Kw |