Výklopná panvica Steam frying pan NORMIT SFP
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Výklopná panvica Steam frying pan NORMIT SFP je určená pre tepelné spracovanie širokého sortimentu mäsových a zeleninových produktov v diskontinuálnom režime s možnosťou následného rýchleho ochladzovania.
Príklady použitia
Vyprážanie, dusenie, pasážovanie mäsa, rýb alebo hydiny
Varenie zaváranín, omáčok, sirupov
Praženie a pasážovanie
- zemiakov
- hríbov
- baklažánov a cukety
- mäsa, rýb, hydiny
Varenie
- džemu a marmelád
- omáčok
- paradajkového pyré
- sirupov
Sušenie
- múky
Procesy
- Dusenie
- Varenie
- Odparovanie
- Sušenie
- Vyprážanie
- Fritovanie
- Okamžité praženie
Konštrukcia
Pracovným povrchom je výmenník tepla pripojený k externému zdroju pary s pracovným tlakom do 10 bar.
Špeciálny dizajn pracovného povrchu zabezpečuje vysokú intenzitu ohrevu a rovnomerné rozloženie tepla po celej ploche.
Panvica na vyprážanie má kompaktný dizajn. Vykládka produktu sa vykonáva pomocou manuálneho vyklápania cez výpust v tvare V. Vyklápanie je možné do úplnej vertikálnej polohy.
Panvica na vyprážanie je vybavená integrovaným snímačom teploty. Intenzita podávania pary sa nastavuje ručne, zapnutie/vypnutie prívodu pary sa riadi na základe údajov z teplotných snímačov.
Rýchle ochladenie pripraveného produktu je možné dodaním chladiacej vody do plášťa.
Výhody
- Spoľahlivá konštrukcia ľahká pre obsluhu a prevádzku.
- Vysoká intenzívnosť procesov ohrevu a chladenia. Rovnomerný ohrev po celom pracovnom povrchu.
- Vysoká hygiena, bez ťažko dostupných miest, kde by sa hromadil produkt.
- Vyrobená výhradne v Európskej únii s použitím európskych materiálov a komponentov.
Vylepšený analóg výklopnej panvice s lepším dizajnom a kvalitou vybavenia
- široká plochá konštrukcia umožňuje smažiť aj tenko vrstvové potraviny v malom množstve rastlinného alebo živočíšneho oleja
- charakteristickou črtou panvice je rovnomerné zahriatie celého povrchu konštruckie, konštruckia vykurovacieho parného plášta je zvarená paralelne ku dnu vane
Typ |
SFP100 |
SFP300 |
Celkový objem, l |
100 |
300 |
Ohrev (pripojenie k externému zdroju ohrevu) |
Para alebo termoolej, tlak do 10 bar |