Linka na varenie a chladenie cestovinových výrobkov PastaCook
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Cestovinové výrobky sú jedným z najzložitejších produktov pre priemyselné spracovanie, pretože tradične vyžadujú spotrebu do niekoľkých minúť od uvarenia.
V prípade priemyselnej výroby hotových alebo polohotových cestovinových výrobkov a polotovarov, kedy je značný časový rozdiel medzi procesom výroby a spotreby, vzniká problém udržať kvalitu pripravených cestovín do momentu ich spotreby konečným spotrebiteľom.
Cestovinové výrobky majú tendenciu sa rozvariť po dokončení varenia, z dôvodu držania vysokej teploty. Tento problém sa pokúša riešiť skrátená doba varenia, avšak v tomto prípade môže dôjsť k nerovnomernému uvareniu cestovín z vnútornej a vonkajšej strany v dôsledku rozdielu teplôt. Toto môže znížiť kvalitu hotového produktu, pokaziť vonkajší vzhľad a spôsobiť ich zlepenie.
Linka na varenie a chladenie cestovinových výrobkov je určená pre vysokovýkonné priemyselné spracovanie rôznych cestovinových výrobkov a ponúka optimálne riešenie problémov spojených so zvláštnosťami daného produktu.
PastaCook je vhodný na varenie cestovinových výrobkov rôzneho typu, tvaru a rozmerov
- Špagety
- Penne
- Tagliatelle
- Gnocchi
- Ryžové cestoviny
- Tortellini
- Ravioli
- a iných produktov, ktoré vyžadujú varenie a chladenie podobným spôsobom.
Optimálne podmienky pre prípravu rôznych typov cestovinových výrobkov, s jemným nastavením pre každý druh produktu
- Teplota vody
- Pomer vody k produktu
- Čas varenia
- Čas chladenia
Maximálna automatizácia procesu
Znižovanie mzdových nákladov
Bez vplyvu ľudského faktora na kvalitu hotového produktu.
Operátor sleduje zaplnenie nádoby vodou, sype potrebné množstvo produktu do vody zohriatej na požadovanú teplotu, ďalej systém už samostatne varí produkt určený počet minút, preloží ho do chladiacej nádoby, chladí požadovaný čas a vykladá do zásobníka.
Vynikajúca kvalita hotového produktu. Možnosť dlhodobého skladovania uvarených cestovín bez zhoršenia ich úžitkových vlastností.
Len rýchle ochladenie umožňuje zastaviť proces varenia cestovín a zabrániť ich rozvareniu. Každý cestovinový výrobok sa varí a chladí rovnomerne zvnútra aj zvonku a to vďaka intenzívnemu nepretržitému premiešavaniu vo varnej aj chladiacej sekcii.
Zabránenie zlepovaniu a rovnomernosť tepelného spracovania
Inovatívny systém hydraulického miešania aplikovaný v systéme PastaCook zabezpečuje nepretržité premiešavanie celého objemu produktu v nádobe. Týmto sa dosiahne rovnomerné rozloženie tepla s vysokou intenzitou tepelnej výmeny, čo umožňuje pripraviť produkt rýchlo a s menšími nákladmi za energie, ideálne, rovnomerne bez zlepenia.
Minimálne náklady na inštaláciu a údržbu
Systém PastaCook vyžaduje minimálny čas na uvedenie do prevádzky. Použitie vysokokvalitných materiálov a vysoká kvalita zhotovenia umožňuje minimalizovať čas na obsluhu a údržbu systému. Linka na varenie a chladenie cestovín je výhradne vyrobená z potravinárskej nerezovej ocele AISI 304.
Linka na varenie a chladenie cestovinových výrobkov NEAEN PastaCook sa vyrába s elektrickým, parným alebo plynovým ohrevom. Bezpečná tepelná izolácia zaisťuje vysokú energetickú účinnosť a chráni operátora.
Konštrukcia
Široký súbor opcií umožňuje zákazníkovi vybrať najoptimálnejšiu konfiguráciu vzhľadom na cenu a funkcionalitu.
Materiál zhotovenia pre časti v kontakte s produktom AISI304/AISI316L
Chladiaci plášť na chladiacej nádobe
Základný alebo plneautomatický riadiaci systém
Výhody
Univerzálnosť – akýkoľvek typ cestovinových výrobkov
Hospodárnosť
Vysoký výkon
Najvyššia kvalita hotového produktu