Linka na výrobu čipsov, hranoliek a snackov SnackPro Line
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Kompletná linka na spracovanie zemiakov na hranolky a smažené čipse. Konečným produktom sú smažené čipsy alebo hranolky, ktoré sú pripravené na balenie.
Pozostáva z komplexu kontinuálnych zariadení, ktoré umožňujú procesy ako sú: umývanie zemiakov, čistenie, krájanie, fritovanie vyprážanie.
Výhody
- Zariadenia pre celý cyklus výroby chutných čipsov, chrumkavých zemiakov alebo zemiakových hranoliek. Možné doplnenie linky úsekom výroby polotovarov – čerstvo narezaných zemiakov zabalených pod vákuom.
- Vysoká kvalita. Zariadenie je kompletne vyrobené z nerezovej ocele čo garantuje dlhú životnosť linky.
- Vysoká efektívnosť. Získanie hotového produktu s trvalo vysokou kvalitou s minimálnym množstvom nepodarkov.
- Rôzne zdroje energie. Možnosť použitia elektriny, pary alebo plynu
- Energetická efektívnosť – možnosť použitia rekuperácie – využitie pary vzniknutej pri fritovaní na úseku blanšírovania.
ZOSTAVA LINKY:
1. Bubnová umývačka s dopravníkom DrumWash
Produkt je do umývačky vkladaný mechanicky event.manuálne. Po procese umytia je produkt vykladaný prostredníctvom dopravníka.
2. Rozdeľovač toku FD
Mechanické ovládanie na nastavenie smeru produktu do sekcie na škrabanie zemiakov
3. Škrabka zemiakov ŠKBZ
Stroj je určený na spracovanie zemiakov a koreňovej zeleniny (škrabanie a umývanie).
4. Podávací dopravník s násypkou ICH
Podávací dopravník môže byť integrovaný do ľubovolnej výrobnej linky.
5. Rezačka zeleniny EasyCut
Spracovávaný produkt sa v zariadení nareže na pásiky alebo kolieska.
6. Umývačka UNI M
Umývacie zariadenie hydrocyklónového typu na odstránenie škrobu zo zemiakov. Odstránenie škrobu sa vykonáva vďaka intenzívnemu hydrodynamickému vplyvu. Produkt sa postupne posúva do zóny vykládky, so súčasným vylúhovaním škrobu a zdvíhacím dopravníkom so sprchovou tryskou podáva premytý produkt na ďalšie spracovanie.
7. Šnekový blanšér Screw I
Blanšírovanie ponáraním do horúcej vody pre deaktiváciu enzýmov a predbežné zmäkčovanie. Vo vnútri zariadenia je umiestnený šnek veľkého priemeru, ktorý je ponorený do pracovnej komory. Výrobok sa pohybuje šnekom v smere vykládky.
8. Dopravník na odstránenie vody CAC
Zariadenie je navrhnuté na odstránenie vody z produktu po blanšírovaní. V dôsledku intenzívneho ofukovania z každej strany odstraňuje maximálne množstvo vlhkosti.
9. Lopatková fritéza Snack Pro 2
Produkt je poháňaný konštatným tokom oleja ako aj za pomoci lopatiek. Lopatky slúžia na presúvanie produktu k výstupnej zóne a tiež i na opatrné premiešanie produktu za učelom dosiahnutia rovnomerného tepelného spracovania.
10. Dopravník na odtsránenie oleja CAC
Zariadenie je určenéna odstránenie oleja z produktu po fritovaní.