Linka na výrobu jogurtu
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Toto univerzálne varno-homogenizačné zariadenie s pasterizátorom je navrhnuté pre široký sortiment potravinárskych produktov, od kvapalných po vysoko viskózne, ktoré majú homogénnu štruktúru alebo obsahujú pevné častice do 15 mm (alebo väčšie na požiadanie).
Zariadenie umožňuje nasledovné procesy:
- varenie (pri atmosférickom tlaku alebo vákuu)
- homogenizácia
- miešanie
- pasterizácia
- aseptické chladenie (voliteľne)
Príklady vyrábaných produktov:
- Jogurty s kúskami, smotana a iné mliečne produkty
- Džemy, marmelády, zaváraniny
- Šťavy, omáčky, polevy
- Hotové polievky a iné polotovary
ZOSTAVA LINKY:
1. Hlavný kotol
Atmosferický kotol s pracovným objemom 300 l, s miešadlom s teflónovými stierkami, s pneumaticky ovládaným vekom s 1/3 dvierkami, bočnou nádobou na prímesi. Kotol je trojplášťový, vyrobený z ušľachtilej potravinárskej nerezovej oceli AISI 304, ohrev je zabezpečený ohrievacími telesami (6ks x 3 kW = 18 kW). Miešanie produktu zabezpečuje kotvové celoobjemové miešadlo, otáčky miešadla 28 ot/min. Pohon miešadla zabezpečuje motor 1,5 kW. Výstup produktu je zabezpečený cez trubku DN 50.
2.Inline homogenizátor
Inlinehomogenizátor pracuje na princípe rotor/stator. Je určený na miešanie a homogenizáciu. Tento model je vhodný pre výrobu emulzií a suspenzií. Pri spracovaní emulzií dosahuje stroj častice o veľkosti len 1 mikrometer, pri pevných látkach (práškoch) dochádza k dôkladnému rozptýleniu čiastočiek. Homogenizátor plní aj funkciu čerpadla, tzn. že produkt sám privedie z kotla k homogenizácii. Nože homogenizátora sa dajú jednoducho demontovať a nahradiť inými, vďaka čomu je homogenizátor veľmi univerzálny a flexibilný. Odstup medzi lopatkami a stenou je navrhnutý tak, aby sa homogenizátor mohol jednoducho čistiť.
3. Nožový stierací výmenník tepla
Nožový stierací výmenník predstavuje komplexný termomechanický systém skladajúci sa zo stacionárneho tepelného výmenníka, ktorý má valcový tvar so stredovým pohyblivým hriadeľom. Na hriadeli sú pripevnené teflónové nože, ktoré stierajú produkt zo stien valca a tým zvyšujú efektívnosť ohrievania/chladenia. Výmenník musí byť pripojený k čerpadlu, ktorým sa produkt privedie do výmenníka.
Produkt sa privádza do výmenníka cez dolný vstup a potrubím sa pohybuje nahor. Súčasne systém privádza teplú/studenú kvapalinu do medziplášťa výmenníka, čím sa produkt zohrieva resp. chladí. Účinnosť prenosu tepla/chladu sa dosiahne tým, že sa zvýši rýchlosť cirkulácie teplej/studenej kvapaliny. Ohriaty/ochladený produkt sa odvádza horným výstupom výmenníka. V prípade, že produkt ešte nie je dostatočne ohriaty/ochladený otvorí sa ventil pre spätnú väzbu a celý proces sa opakuje. Teplotu produktu je možné sledovať na analógovom teplomere, ktorý je umiestnený vo vrchnej časti výmenníka.
4. Hadicové čerpadlo
Hadicové čerpadlo má jednoduchú konštrukciu a bezproblémovú prevádzku. Dopravované médium sa nedostane do kontaktu s pohybujúcou sa časťou a je plne uzavreté v hadici. Rotor sa pohybuje po dĺžke po hadici a stláča ju. Týmto pohybom sa čerpaná kvapalina posúva (pozitívne premiestňovanie) a vytlačuje von z hadice. Následne sa vďaka prirodzenej elasticite hadice vráti a získa svoj kruhový tvar, pričom vznikne podtlak, vďaka nemu sa čerpadlo znova naplní.
5. Zberná nádoba s miešadlom
Jednoplášťová nerezová nádoba s pracovným objemom 300 l, s miešadlom s teflónovými stierkami a snímačom teploty. Nádoba je vyrobená z ušľachtilej potravinárskej nerezovej ocele AISI 304. Slúži na príjem ochladeného produktu z hlavného kotla, ktorý prešiel homogenizáciou a ochladením a je pripravený na dávkovanie.
Výhody:
- Univerzálnosť- možnosť spracovávať veľké množstvo produktov s rôznymi vlastnosťami na jednom zariadení.
- Pohodlné pridávanie ingrediencií, nenáročná údržba a čistenie.
- Hygienickosť. Vysoká kvalita použitých materiálov, dôkladné čistenie zvarov, bez mŕtvych zón.
- Zariadenie sa po ukončení varného cyklu jednoducho umýva čistiacimi prostriedkami.
- Ekonomickosť. Procesy miešania, varenia, homogenizácie a pasterizácie prebiehajú s maximálnou efektívnosťou s minimálnymi možnými stratami energie a času.
- Ľubovoľný zdroj ohrevu.
- Zmena v konfigurácii a rôzne voliteľné možnosti na želanie zákazníka.