Linka na výrobu čokolády Choco Line
Spoločnosť NORMIT FOOD vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Linka na čokoládu Choco Line je automatizovaný uzavretý systém na výrobu čokolády, čokoládovej glazúry a náplní.
Je určená na vysoko efektívnu výrobu tukových náplní, čokoládovej hmoty, rôzneho typu čokoládovej glazúry, orechových a čokoládových pást (ako Nutella) a podobných výrobkov.
Roztopený tuk, mleté kakaové bôby, cukor (práškový cukor), ochucovadlá a ďalšie zložky podľa receptúry sa predbežne zmiešajú v predzmiešavači. Ďalej sa zmes čerpá cez vyhrievané potrubie do guľového mlyna. Po prechode cez guľový mlyn sa zmes vracia do predzmiešavača a produkt pokračuje v recirkulácii medzi guľovým mlynom a predzmiešavačom. Počas tohto procesu cirkulácie produktu sa dosiahne vysoký stupeň homogenity zmesi a rozomletia častíc.
Konštrukcia homogenizátora / emulgátora umožňuje nastavenie voľného priestoru medzi rotorom a statorom a tým nepriamo ovplyvňuje veľkosť častíc v konečnom produkte. Homogenizačná jednotka je vybavená dvojitou mechanickou upchávkou so systémom samostatného mazania a chladenia..
Po dosiahnutí požadovaného stupňa rozomletia častíc sa produkt vypúšťa čerpadlom cez vypúšťací ventil guľového mlyna.
ZOSTAVA LINKY
1. Predzmiešavač s tavnou mriežkou
Predzmiešavač, v ktorom sú všetky zložky predbežne zmiešané podľa receptúry a predbežne rozomleté pomocou guličkového mlyna; súčasťou je integrovaná tavná mriežka. Zmiešavač pozostáva z vertikálnej kónickej nádoby s prevodovým motorom, miešadla s teflonovými škrabkami a taviacej mriežky.
2. Guličkový mlyn
Mlyn slúži na rozomletie surovín pomocou kontinuálnych trecích guličiek. Zariadenie pozostáva zo zvislej valcovej nádoby, motora s prevodovkou, guľôčok, lopatkového miešadla a dvojitého plášťa. Po spracovaní sa produkt v závislosti od technológie prepravuje do predzmiešavača alebo do zásobníka.
3. Skladovacia nádrž
Nádoba na skladovanie čokoládovej hmoty, glazúry s vyhrievaním plášťa a nízkorýchlostným kotvovým miešadlom s teflonovými škrabkami.
4. Výmenník tepla
Výmenník je vybavený elektrickým ohrevom, cirkulačným čerpadlom a potrubím.