KOTOL NA VÝROBU DŽEMU / MARMELÁDY / LEKVÁRU
Ideálný a cenovo dostupný kotol 50l na výrobu džemu ENS 50
Nerezový varný kotol s miešadlom 50l a elektrickou platňou je ideálnym riešením pre malú výrobu rôznych druhov džemov, gulášu a mnohých ďalších produktov. Kotol na varenie džemu je vyrobený z vysoko kvalitného materiálu z nehrdzavejúcej ocele - AISI 304. Vhodný pre hotely, malé kuchyne, školské kuchyne, stravovacie zariadenia.
Vhodné produkty:
- džemy, marmelády
- guláš
- omáčky
- polievky
Pre viac informácií nám pošlite email alebo ho môžete kúpiť online na http://foodtechprocess.com/en/products/297-stainless-steel-jam-cooker-with-agitator-ens-50.html
Varný kotol s miešadlom s dvomi miešacími prvkami
Nádoba na varenie z nehrdzavejúcej ocele je vybavená miešadlom s dvomi miešacími prvkami: Spodný prvok zabraňuje spáleniu produktu, zatiaľ čo bočný prvok zaisťuje dobré miešanie produktu. V spodnej časti kotla je špeciálny výpust s ventilom, odkiaľ sa produkt môže vyprázdniť a priamo naplniť do pohárov.
Technické detaily varnej nádoby:
- JEDNO FÁZOVÝ MOTOR 220V
- VÝKON 0,12kW (OCHRANA PRED PREHRIATÍM)
- 50 L KAPACITA
- NEREZOVÝ VENTIL ½ ”
-
BEZPEČNOSTNÝ SPÍNAČ NA VYPNUTIE MOTORA (namontovaný na veku)
-
KONTROLNÉ VEKO (možno otvoriť)
Jednoduchá a efektívna výroba rôznych druhov džemov
Kotol na varenie z nehrdzavejúcej ocele model ENS 50 sa používa na varenie rôznych druhov džemov a iných potravinárskych produktov (napr. marmeláda, želé, guláš atď.). Užívateľ je schopný ľahko a efektívne produkovať rôzne druhy džemov. Varený džem sa dá naplniť priamo do pohárov cez špeciálny ventil namontovaný na boku kotla.
Varná elektrická platňa - Technické detaily:
- Platňa s priemerom 40 cm - pre kotly do 100 l
- Kompletne vyrobený z nehrdzavejúcej ocele
- Výkon: 5 kW
- rozmery: 580x580x380 mm
AKO SA VARÍ DŽEM
INGREDIENCIE NA VÝROBU DŽEMU
- Ovocie - najlepšie čerstvé, ale mrazené
- Pektín - 1 balenie, alebo ak ho dostanete vo veľkom, 8 lyžičiek (je to prírodný produkt, vyrobený z jabĺk a dostupný v obchodoch s potravinami (sezóna - jar až do konca leta) Najlepšie výsledky získate s pektínom bez cukru, a je na vás, či už sa rozhodnete pridať cukor! Asi 4 šálky suchého, granulovaného (stolového) cukru. Áno, môžete nahradiť ekvivalentné množstvo medu alebo agávy.
- Citrónová šťava - 1/4 šálky na jednu dávku. Aj keď to nie je vždy potrebné, pretože veľa ovocia a bobúľ má dostatočnú kyslosť.
ZARIADENIA POTREBNÉ NA VÝROBU DŽEMU
- Aspoň 1 veľký kotol; Naša ponuka je 50l kotol a je vybavený s miešadlom
- Elektrický sporák alebo platňa
- Veľký hrniec/kotol na dezinfekciu pohárov po naplnení alebo pasterizačná vaňa. Pre cenovú ponuku nás prosím kontaktujte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.)
- Poháre, viečka - tenké, ploché, okrúhle kovové viečka s gumovým spojivom, ktoré ich utesní. Môžu sa používať iba raz.
- Prstene - kovové pásy, ktoré zaisťujú viečka do pohárov. Môžu byť mnohokrát opakovane použité. Jar grabber (na vyzdvihnutie horúcich pohárov)
AKO SA VYRÁBA DŽEM - PROCES
- Výber ovocia
- Umyte nádoby a viečka
Teraz je vhodná doba na prípravu pohárov, takže sa neskôr nebudete ponáhľať. Umývačka riadu je vhodná pre poháre; najmä ak má "dezinfekčný" cyklus. Ak nemáte umývačku riadu s dezinfekčným cyklom, môžete nádoby umývať v horúcej mydlovej vode a opláchnuť, potom poháre dezinfikovať 10 minút ich variť v horúcej vode.
Veko vložte do hrnca s horúcou, ale nie vriacou vodou po dobu 10 minút, a pomocou magnetického prútika na vyklopenie veka ich vytiahnite von. Nechajte poháre v umývačke riadu na "suchom ohrievaní", kým ich nebudete pripravení používať. Ak ich budete držať v horúcom stave, zabráňte ich rozbitiu, keď ich naplníte horúcim džemom.
- Umyte a odkôstkujte ovocie
Sme si istý, že viete, ako umývať ovocie v studenej vode. S jahodami musíte odstrániť trupy. S inými plodmi, stačí vybrať všetky stonky a listy. Ak máte vačšiu produkciu a potrebujete profesionálnu umývačku ovocia, máme ich pár v ponuke, napíšte nám na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
- Ako si vybrať správne množstvo cukru
V závislosti na tom, aký typ džemu robíte (jahoda, ostružina, malina, marhuľa, broskyňa, hrozno, atď.), Budete musieť použiť iné množstvo cukru, džemu a pektínu. Presné merania sa nachádzajú v každej krabici predávaného pektínu. Pre väčšinu ovocia; ako bobule, s nízkym obsahom cukru pektínu, budete potrebovať 4 šálky cukru. So štandardným pektínom, asi 7 šálok cukru. Suchý pektín zmiešajte s približne 1/4 šálky cukru a uchovávajte oddelene od zvyšku cukru. Ak nepoužívate cukor, budete sa musieť intenzívnejšie miešať, aby sa zabránilo zhlukovaniu pektínu.
- Zmiešajte ovocie s pektínom a varte
Pektín vmiešajte do bobúľ a zmes umiestnite do veľkého kotla na sporáku na stredné až vysoké teplo. To by malo trvať asi 5 až 10 minút.
- Veká zahrievajte v horúcej (nie vriacej) vode
Viečka vložte do nádoby s horúcou vodou aspoň na niekoľko minút;
- Pridajte zvyšný cukor a znova nechajte 1 minútu variť
Keď ovocie-pektín zmes dosiahne bodu varu, pridajte zvyšok cukru (asi 4 šálky cukru na 6 šarží ovocia) a potom ju privieďte späť do varu a varte naplno po dobu 1 minúty. Následne odstráňte z tepla.
- Odstráňte nadmernú penu
- Naplňte nádoby, nasaďte veko a krúžky
Naplňte nádoby doplna minus 1 cm zvrchu, utrite všetok rozliaty džem z vrchu, priložte veko a utiahnite krúžok okolo. Potom dajte naplnené nádoby do nádoby na sterilizáciu.
- Naplnené poháre ponorte do kotla alebo vane s vriacou vodou alebo do pasterizačnej vane
Nádoby nechajte zakryté najmenej 5 cm vody. Udržujte vodu vo vriacom stave. Všeobecne sa varí po dobu 5 minút, čo tvorcovia pektínu odporúčajú. Hovorím „všeobecne“, pretože musíte spracovať (variť) dlhšie vo vyšších nadmorských výškach ako je hladina mora, alebo ak používate väčšie poháre, alebo ak ste ešte predtým, ako ich použijete, nevyčistili poháre a viečka. Poznámky a návod v každej krabici pektínu vám presne povedia. Clemson University hovorí, že ich musíte spracovať len 5 minút. Nechcete ich spracovávať príliš dlho, aby džem nestmavol.
- Vyberte poháre, nechajte ich vychladnúť a vychutnajte si lahodný džem!
Pre viac informácií nám pošlite email na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.