Infračervená sušička sa používa na odstránenie vlhkosti (sušenie) z výrobkov s vysokou vlhkosťou.
Infračervené lúče sa dostávajú do produktu a pôsobia naň na molekulárnej úrovni, čím sa zabezpečí vysoko kvalitné spracovanie výrobkov a zvyšuje sa ich trvanlivosť bez použitia konzervačných látok.
Bez dotyku s tkanivom produktu, infračervené žiarenie zabezpečí odparovanie vody, pričom sa zachováva chuť, vitamíny a biologicky aktívne látky vo finálnom produkte.
Sušička - použitie:
- Potravinárstvo
- Farmaceutický priemysel
- Chemický priemysel
- Produkcia krmiva pre zvieratá
- Kozmetický priemysel
Produkty:
Krmivá pre zvieratá, obilniny, bylinky, zelenina, ovocie, morské plody, mäso, hríby, koreniny, chilli papričky,
Benefity:
- ekonomické
- vysoká rýchlosť zap / vyp (behom pár sekúnd)
- Lampa je tichá, bez zápachu
- Vďaka infračervenému žiareniu sa neuskutočňuje prúdenie vzduchu
VLASTNOSTI DOTYKOVÉHO OVLÁDACIEHO PANELA
- nastavenie teploty
- nastavenie intenzity ventilátora 0-100%
- nastavenie času
- nastavenie ventilu
- zabezpečenie heslom plus programovanie dotykového ovládacieho panela
- možnosť mať okolo 100 rôznych nastavení (voliteľné)
BEZPEČNOSTNÝ MECHANIZMUS
Tento mechanizmus pomáha predchádzať problémom súvisiacim s ľudskou chybou vo výrobe: ak otvoríte dvere, sušička sa zastaví.
Na paneli dotykového displeja sa zobrazí varovanie, že sú dvere otvorené, a po približne 2 minútach bude nasledovať varovný signál (v nastaveniach sa môže zmeniť čas)
MECHANIZMUS HASENIA POŽIARU
V prípade požiaru osoba obsluhujúca stroj zapne kohútik, ktorý spustí vodu v tryskách, ktoré striekajú vodu do každej priehradky. K dispozícii je verzia automatického hasiaceho mechanizmu. (ak si to klient vyžaduje) Mechanizmus obsahuje aj teplotný snímač, ak sa prekročí stanovený limit, zapne sa siréna.
Mechanizmus hasenia požiaru obsahuje dýzy namontované na zadnej stene skrinky medzi priehradkami, 2 vodné oplachovače (vľavo, vpravo). Systém je napojený na bežný vodovodný systém s tlakom 2 až 5 atmosfér.
Pomocou sušičiek zakúpených v Normite získate stroj, ktorý úplne vysuší akýkoľvek produkt, ako je napríklad jablko, mäso, slivky, ananás, papája, a mnoho ďalších.
Moderný spôsob sušenia - Špičková kvalita sušenia
Ako viete, každý produkt zreje a suší sa v inú sezónu. Naše sušičky sú univerzálne, keď si v lete kúpite sušičku na sušenie paradajok, sliviek, marhúľ, potom na jeseň a v zime môžete jednoducho sušiť ďalšie výrobky, ako sú tekvice, repa, jablko, hrušky a mnoho ďalších.
Process infračerveného sušenia je rovnomerná expozícia infračerveného žiarenia na celý povrch produktu, aby sa eliminovala vlhkosť bez narušenia bunkovej membrány, takže energia vynakladaná infračervenými žiaričmi sa používa na zahrievanie produktu, a to nie pomocou vzduchu, ako napríklad v konvekčnom sušení.
Ovládanie infračerveného sušenia je zabezpečené jednoduchým dotykovým ovládaním panela, ktoré vám umožňuje naprogramovať sušičku na sušenie akéhokoľvek produktu. Fázové programovanie sušičky umožňuje vyvážené využívanie elektrickej energie a času, pretože v každom kroku si môžete zvoliť optimálny pomer času, teploty a ventilácie.
Metóda infračerveného sušenia sa vyznačuje intenzívnym odstraňovaním vlhkosti. Vďaka prispôsobiteľnému ventilačnému mechanizmu je vlhkosť odstránená počas sušenia rovnomerne eliminovaná v celej oblasti produktu zo sušičky v ktorejkoľvek fáze sušenia.
Tento typ sušenia plus jeho programy zaručujú vysokú účinnosť infračervenej sušičky, zvyšujú výkon a znižujú náklady na energiu, čo vedie k znižovaniu nákladov na konečný produkt a zvyšovaniu ziskov spoločnosti vďaka nižšej cene.
Bez moderných strojov nie je ľahké uspieť a vydržať tlak vyspelejších spoločností. Moderný vývoj je však schopný zabezpečiť trvalý rast firmy, zvýšenie predaja plus zníženie nákladov, čo umožňuje firmám uspieť medzi vedúcimi spoločnosťami tak dlho, ako je to možné. Medzi takýto vývoj patria aj infračervené sušičky.
Pre ďalšie informácie o týchto infračervených sušičkách alebo iných sušičkách, nám pošlite e-mail na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.