Vákuová fritéza na výrobu čipsov
Vákuové fritovacie zariadenie
Vákuové fritovacie zariadenie - predstavuje exkluzívnu a inovatívnu metódu fritovania pomocou ohrevu, ktorý umožňuje zachovať dôležité charakteristiky konečného výrobku. Vo vákuovej fritéze NORMIT sa výrobok smaží do chrumkavého prevedenia pri teplotách do 120 ° C bez tvorby akrylamidu. Takto vyprážaný výrobok nemá karcinogénne látky, a z toho dôvodu sa stáva zdravou opciou.
V našej továrni v EU predávame vákuové fritovacie zariadenia s kapacitou od 20 do 350 litrov.
Ako funguje vákuová fritéza:
Voda sa rýchlo eliminuje vo vákuu, navyše pri použití vákua olej nevstúpi do pórov produktu, kompletne sa olej eliminuje pri udržiavaní vákua, čím sa zredukuje obsah oleja vo výrobku.
V zhľadom k výrobku a spôsobu predvarenia (blanšírovanie, mrazenie) je možné získať výrobky s rozličnými charakteristikami - chrumkavé alebo mäkké s rozličným rozsahom farby atď.
Vákuová fritéza - procesy
1. Vyprážanie - s nízkou alebo vysokou teplotou
2. Sušenie vo vákuu
3. Varenie vo vákuu
Meniteľné špecifikácie vyprážania:
- Doba vyprážania
- Teplota vyprážania
- Tlak
Benefity vákuového fritovacieho zariadenia:
- Možete vyprážať mnoho rôznych produktov, ako sú ovocie (jablko, banán), zelenina (sladké zemiaky, repu, mrkvu a veľa ďalších), mäso, ryby
- Kompletné uchovanie dôležitých charakteristík v produktoch, vitamíny a minerály.
- Zosilnenie organickej chuti a výraznej arómy bez pridávania ingrediencií.
- Automatizovaná schéma riadenia zaisťuje, že môžete vyprážať jednotlivé výrobky v samostatných režimoch.
-
Olej sa nevystavuje vysokej teplote, nehorí, nezapácha a možete ho recyklovať bez potreby ho vymieňať.
-
Vysoká energetická účinnosť - žiadne energetické straty. Na mieste sušenia nevznikajú žiadne nežiaduce pachy (dym) a pary.
-
Vákuová sušička / fritéza v súčasnosti patrí k najmodernejším konzervačným systémom.
-
Metóda vyprážania a sušenia vo vákuu je úplne hermetická - bez dymu alebo pachu.
Unikátne vákuové sušiace zariadenie
- Systém vákuového sušiaceho zariadenia zabezpečuje rýchle sušenie prakticky všetkých narezaných produktov, zúžitkuje všetky benefity vákua, v kombinácii s benefitami rozličných metód sušenia.
- Sušenie výrobkov je bleskový (zvyčajne do 60 minút) bez potreby (voliteľne) predzmrazovania.
-
Pri sušení výrobkov z mrazničky nie je potrebné predbežné odmrazovanie.
-
Použité médium (olej) proporcionálne ohrieva vodu obsiahnutú vo výrobku zo všetkých strán, čím sa voda odparuje rýchlo a proporcionálne.
Dizajn vákuového fritovacieho zariadenia sa skladá z týchto častí:
- Vákuová vyprážacia nádrž
- Mechanizmus na ohrev oleja
- Vákuová nádrž na uskladnenie, chladenie oleja
- Vákuový mechanizmus na odstránenie oleja
- Mechanizmus na generovanie vákua
- Olejový filter a systém cirkulácie oleja
- Zdvíhací mechanizmus (opcia)
Vákuová fritéza je kompaktná, zostavená na jednom ráme a vyžaduje minimálnu montáž na mieste.
Rýchle nakladanie - počas vyprážania predchádzajúcej šarže sa výrobkom plnia ďalšie koše (voliteľné). Vďaka rozdelenému košu je celý objem produktu delený výškou, nedochádza k stláčaniu produktu a zaručuje jeho rovnomerné spracovanie. Takáto konštrukcia tiež umožňuje spracovávať rôzne produkty súčasne (s rovnakým spôsobom spracovania) pri zachovaní arómy, chuti a farby každého produktu a nemiešania s ostatnými.
Na prevádzku zariadenia je potrebné pripojiť zdroj tepelnej energie (elektrina / para alebo plyn), stlačený vzduch a zdroj chladiacej vody. Chladič môže byť voliteľne súčasťou zariadenia.
Automatický riadiaci systém
Proces vákuového vyprážania / sušenia je pri logicky vykonávaných operáciách pomerne zložitý, preto je vákuová fritéza / vákuová sušička NORMIT vybavená plne automatizovaným riadiacim systémom s rôznymi modulami, čo minimalizuje nároky na operátora a eliminuje chyby operátora. Všetky vykonané procesy sa zobrazujú na ovládacom paneli (vizualizácia procesov). Nové recepty sú programované pomocou intuitívneho logického systému.
Pre viac informácií o našich vákuových fritézach alebo pre bezplatnú konzultáciu nás kontaktujte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.