Vákuová fritéza na vyprážanie rýb
Morské plody sú výrobkom, ktorý nie je ľahké skladovať alebo prenášať. Štandardné spracovanie rýb na filé má krátku trvanlivosť a samotná výroba je veľmi nákladná. Spracovanie rýb vo vákuu znižuje oxidačné zhoršenie oleja, paliva a spotreby energie, zvyšuje užívanie surovín, znižuje výrobné náklady a zvyšuje produktivitu práce.
Pri takomto spracovaní je výrobok v hygienickom obale, ľahko sa skladuje, preprava produktu je jednoduchšia a možno ho považovať za vhodné jedlo na cesty.
Ryby spracované pod vákuom:
1. Obsahujú vysoko kvalitné bielkoviny, jód a rôzne vitamíny a minerály. Napríklad vitamín D, v tukoch rozpustná živina, ktorá mnohým ľuďom chýba. Ryby sa považujú za jedno z najzdravších potravín pre všetky vekové kategórie
2. Po sušení vo vákuu majú ryby a krevety príjemnú krehkú chuť.
3. Za správnych podmienok utesnenia a balenia môže byť trvanlivosť vyprážaných rýb až 1 rok.
Vákuová fritéza sa môže použiť na vyprážanie ovocia s vysokým obsahom cukru a čerstvej zeleniny, ako sú zemiaky, mrkva, cibuľa, zeler, cvikla a ďaľších na výrobu zeleninových pochúťok.
Testovacie centrum v EÚ
Pre optimalizáciu procesov, technológií a riešení pre výrobu nových ale i tradičných potravín navštívte naše testovacie laboratórium na Slovensku v Malackách.
Automatizovaný riadiaci systém s dotykovým displajom
Je potrebné pripojenie na zdroj stlačeného vzduchu. Potrebné pripojenie k zdroju chladenej vody.
Prečo sú vákuové fritézy lepšie?
Kvôli zníženej teplote znížite tvorbu akrylamidu, zachováte prírodzenú farbu a chuť produktu. Vákuová fritéza je vysokovýkonná odparka, kde je produkt počas varenia v kontakte s horúcim olejom. Vákuum vytvorí ochrannú atmosféru, ktorá zabráni vniknutiu oleja do otvorených pórov produktu a vytvorí chutný produkt s minimálnym obsahom oleja.
Pre viac informácií alebo pre bezplatnú konzultáciu nám pošlite email na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.