Zariadenie na krémovanie, pastovanie medu NORMIT CH PROFI
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Pastovanie alebo krémovanie medu je riadená kryštalizácia medu. Pastovaný med sa nazýva tiež krémový med (cream honey), lebo svojou konzistenciou pripomína krém. Pastovaný med si zachováva všetky hodnotné látky, je ľahko roztierateľný, ľahko sa naberá, netečie, nekvapká a skladovaním nemení svoje vlastnosti. Krémová konzistencia je dosiahnutá tým, že sa zabráni tvorbe veľkých navzájom spojených kryštálov medu, kryštáliky sú jemné a nespojené.
V zariadení na pastovanie, krémovanie medu NORMIT CH PROFI dosiahnete kvalitný pastovaný, krémový med už za pár hodín.
Aplikácie:
- roztápanie medu
- schladenie medu
- homognizácia medu
- vákuovanie medu
- premiešavanie pod vákuom špeciálnym miešadlom so škrabkami pre:
- dekryštalizáciu
- rekryštalizáciu (zmenšenie veľkosti kryštálov)
- riadenie kryštalizácie
- zlepšenie štruktúry medu (homogénnosti medu)
Nádoba je vybavená špeciálnym plášťom pre ohrev a chladenie medu počas spracovania.
Vákuový systém eliminujeme vznik vzduchových bubliniek, peny pri miešaní a výrazne skracuje čas krémovania, pastovania medu.
Výhody:
- kvalitný pastovaný med už za pár hodín
- multifunkčné a kompaktné zariadenie
- 20x rýchlejšie spracovanie v porovnaní s bežným zariadením
- bez tvorby peny, rovnomerná kryštalizácia
- možnosť riadenej kryštalizácie
- možnosť pridávania rôznych komponentov do medu (napr. jahody, suché prísady a pod.)